What is a Smart City?

Monitorim i automatizuar ne distance

What is a Smart City?

In general, a smart city is a city that uses technology to provide services and solve city problems. A smart city does things like improve transportation and accessibility, improve social services, promote sustainability, and give its citizens a voice.

Key Elements:

- Collect data in real time
- Act immediately
- Solve any problem
- Valuing citizen participation

Read Article

 

Cloud Storage

Monitorim i automatizuar ne distance

What is Cloud Storage?

Cloud storage is a cloud computing model that stores data on the Internet through a cloud computing provider who manages and operates data storage as a service. It’s delivered on demand with just-in-time capacity and costs, and eliminates buying and managing your own data storage infrastructure. This gives you agility, global scale and durability, with “anytime, anywhere” data access.

Storing data in the cloud lets IT departments transform three areas:

- Total Cost of Ownership
- Time to Deployment
- Information Management

Read Article

 

7 sensorët që ju ndihmojnë të krijoni një shtëpi smart

Monitorim i automatizuar ne distance

Dëmtimi i pronës mund të shkatërrojë jetën tuaj nëpërmjet forcës së zjarrit dhe rrufesë, erës dhe breshërit, ose ngjarjeve ekstreme të motit si uraganet dhe tornadot, ose mund të jenë rrjedhje uji dhe dëmtime nga ngrirja, apo edhe vjedhje. Lajmi i mirë është se me  Internet of Things, sensorët smart të shtëpive dhe ndihmën e ofruesve të sigurisë, ju mund të ndihmoni në mbrojtjen e vetes, shtëpisë tuaj dhe familjes tuaj nga përjetimi i shumë vështirësive të lidhura me dëmtimin e shtëpisë apo pronës tuaj.

Ka disa sensorë në treg që mund t'ju ndihmojnë të krijoni një shtëpi të sigurt dhe smart që mbrohet edhe kur ju nuk jeni atje. Ky adaptim i këtij lloji të teknologjisë ka si synim që ju dhe shtëpia juaj të jeni të sigurt,  t'ju ndihmojnë ta bëni shtëpinë sa më inteligjente, proaktive në mbrojtjen tuaj dhe pse jo, edhe të parave tuaja.

Read Article

Transporti Inteligjent - Smart City

Monitorim i automatizuar ne distance

Në shumicën e qyteteve, gjithçka sillet rreth mënyrës se si njerëzit dhe materialet zhvendosen atje ku duhet të jenë. Shumë qytete tashmë kanë investuar në mënyrë të konsiderueshme në transportin inteligjent. Teknologjitë e përdorura zakonisht përfshijnë parkimin inteligjent, monitorimin e trafikut (menaxhim inteligjent të trafikut) dhe pikat përfundimtare ‘smart’ (semaforë, autobusë, trena dhe metro).

Read Article

LEARN MORE
Want to receive tips, best practices, white papers and other informational articles? Enter your email address and we’ll occasionally send you educational materials relating to Video Surveillance.